Levelész-Matekész 2018

Feltöltve: 2018. február 19.

Sikereink a Levelész-Matekész matematika versenyen!

A Levelész-Matekész kistérségi matematika versenyt már 27. alkalommal szervezte meg a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium matematika munkaközössége.

Céljuk továbbra is, hogy viszonylag egyszerűbb feladatokkal népszerűsítsék a  6., 7. és 8. osztályos tanulók körében a  matematikát.

A verseny három fordulóból állt. Az első két fordulóban a versenyzőknek egy feladatsort kellett otthon megoldaniuk, majd a megoldásokat elküldeniük az adott évfolyamért felelős szaktanároknak. A 3. fordulót iskolájukban rendezték meg, ahol a diákok önállóan, segítség nélkül oldották meg a feladatokat.  A három forduló után alakult ki a végső sorrend.

A versenyen az első hat helyezést elért tanulót, valamint a harmadik, iskolai fordulóban kategóriánként legmagasabb pontot elért versenyzőt díjazták.

A díjkiosztót színesítette a Művelődési Házban megrendezett  „Az emberi  test” című kiállítás megtekintése, szakavatott vezető segítségével.

A versenyen 9 iskola diákjai mérték össze tudásukat!

Iskolánk tanulói közül :

6. évfolyamon: Nyúl Gergő 6. helyezett

7. évfolyamon: Babenyecz Bence különdíjas-  iskolai fordulóban legmagasabb pontot elérő tanuló

8. évfolyamon: Ótott-Kovács Zalán  1. helyezett és az  iskolai fordulóban legmagasabb pontot elérő tanuló

                        Kuncz Ábel 4. helyezett

                        Majer Márk 5. helyezett

Gratulálunk!

Felkészítő tanárok: Grószné Havasi Rózsa és Darócziné Mátrai Enikő  

                 

 

                

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram