LÜK 2018

Feltöltve: 2018. április 18.

Soltvadkerti diákok sikerei a LÜK-bajnokságon

Az elmúlt évek sikeres hagyományait követve ismét megrendezésre került a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola és AMI alsó tagozatán a LÜK-bajnokság, melyben idén a 2., 3. és a 4. évfolyamos diákok mérhették össze logikájukat, ügyességüket és gyorsaságukat.

A külföldön közel 50 éves szakmai múltra és sikerre visszatekintő és nemzetközileg is elismert fejlesztő játékcsalád: a LÜK (Lernen-Üben-Kontrolieren) játékosan, indirekt módon fejleszti a gyermek figyelmét, megfigyelőképességét, logikus gondolkodását. Hazánkban az elmúlt években hatalmas népszerűségre tett szert LÜK-játék (Logika-Ügyesség-Kitartás), mely a tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti, és óvodásoknak-iskolásoknak egyaránt ideális eszköz, akár csoportos foglalkozásokhoz, akár egyéni fejlesztéshez.

A Dinasztia Tankönyvkiadó a 2017/2018-as tanévében is meghirdetette az országos LÜK-bajnokságot, melyen matematika, magyar nyelv, valamint logika témakörökben mérhették össze tudásukat a gyerekek. Iskolánk az idei tanévben immár nyolcadik alkalommal nevezett erre a többfordulós versenyre.

A verseny első fordulója osztályszintű volt, melyek 2017. decemberében kerültek megrendezésre minden, a versenyre jelentkező osztályban. Mindegyik osztályból az első három tanuló jutott tovább, azok, akik az osztálytanító kiértékelése alapján a legjobb szintidővel és hibátlanul oldották meg a feladatlapokat. A feladatsorokat a LÜK játékkal, a miniLÜK füzetekből kellett megoldaniuk a versenyzőknek. Majd az osztályszintű versenyek győztesei mérhették össze tudásukat idén februárban az évfolyamszintű vetélkedőkön és e verseny első három helyezettje képviselhette iskolánkat április 14-én Mórahalmon megrendezésre kerülő kistérségi fordulóban.

2018. április 14-én megrendezésre kerülő harmadik fordulóban részt vevő tanulók és a továbbjutók:   

2. évfolyamos tanulók: 2. helyezett: Frittman Eszter (2.c), 3. helyezett: Sípos Kende Györk  (2.c), Dági Patrik (2.c)

3. évfolyamos tanulók: Opóczki Nadin Sára (3.c), Virág Nóra  (3.b), 3. helyezett: Révész Csongor (3.a)

4. évfolyamos tanulók: Sörös Laura (4.b), Herczeg Zselyke (4.c), Szamosi Patrícia (4.c)

A területi (azaz a negyedik) forduló májusban kerül megrendezésre, ahonnan az első három helyezett már az utolsó, az országos megmérettetésen vehet részt Budapesten. Szurkoljunk együtt Eszternek, Kendének      és a területi versenyen való eredményes szerepléséért, hogy majd az országos versenyen is bizonyítani tudják, hogy ŐK mennyire logikus gondolkodásúak, ügyesek és felettébb kitartóak!

 

 

Gratulálunk és reméljük, hogy az országos döntőn is szurkolhatunk Nektek!

 

Versenyszervező - felkészítő pedagógus: Judák-Vas Anikó

Felkészítő pedagógusok: Asztalos Olga, Bezsenyi Orsolya, Csápekné Deli Helga, Dobszai Ildikó, Hollós Ágnes, Kárászné Németh Anita

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram