„Megszégyenülve mennek hozzá mind, akik szembeszálltak vele.” (Ézs 45,24b)

Feltöltve: 2024. május 31.
Rovat:

„Megszégyenülve mennek hozzá mind, akik szembeszálltak vele.” (Ézs 45,24b)

„Ismét megkérdezte őt a főpap: Te vagy a Krisztus, az Áldottnak Fia? Jézus ezt mondta: Én vagyok, és meglátjátok az Emberfiát, amint a Hatalmas jobbján ül, és eljön az ég felhőin.” (Mk 14,61b–62)

Sokan hittek Jézus hatalmában. A főpapok és a farizeusok rettegtek, hogy a nép Jézushoz pártol, aki majd lázadást szít a rómaiak ellen és ebből hatalmas baj lesz. A zsidók vezető testülete a Nagytanács elhatározza Jézus halálát. Ezért a főpapok pedig az egész nagytanáccsal együtt bizonyítékot kerestek Jézus ellen. Igaz, hogy sokan tettek ellene hamis tanúbizonyságot, de ez kevés volt. Ekkor Kajafás, aki főpap volt abban az esztendőben megkérdezte Jézustól:” Te vagy a Krisztus, az Áldottnak Fia? Jézus ezt mondta: Én vagyok, és meglátjátok az Emberfiát, amint a Hatalmas jobbján ül, és eljön az ég felhőin.” Kajafás erre megkérdezte: Hallottátok az istenkáromlást. Mi a ti véleményetek erről? A Nagytanács tagjai pedig valamennyien kimondták az ítéletet. Jézus hallgatott, nem védte magát, szó nélkül viselte a rászabott büntetést. Ez az ami a számunkra leginkább megmutatja istenségét. Ugye te is látod Ót, Az emberben az Isten fiát aki a mi bűneink miatt szenvedett.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram