Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa...

Feltöltve: 2023. május 11.
Rovat:

Ezt mondja az ÚR: Ha mustot találnak a szőlőfürtben, ezt mondják: Ne pusztítsd el, mert áldás van benne! Ugyanígy bánok majd szolgáimmal is: nem pusztítom el valamennyit. (Ézs 65,8)

Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa. (Jn 3,17)

Szerintem mindenkinek ismerős ez a helyzet: belépsz egy terembe, ahol már vannak, minden tekintet rád szegeződik, még meg sem szólaltál, kisem nyitottad a szád, de már mindenki gondol rólad valamit. Tele a világ előítéletekkel. Lehet ez származás, bőrszín, információ, pletyka és máris megszületik az emberekben az ítélet. Az ember szinte nem is képes előítéletektől mentes lenni, esélyt adni mindig, mindenkinek. Jézus Krisztus előítéletektől mentes, Ő fenntartás nélkül fogad mindenkit. Nem nézi a származást, vallást, múltat egyformán hív, vár minden embert, mindenkinek jár ugyanaz az esély. Mert Jézus nem elítélni jött, hanem, hogy megmentsen bennünket, minden emberért halt meg a kereszten, általa mindenki megtapasztalhatja Isten megváltó szeretetét. „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” és ez igazán jó hír mindenki számára!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram