„Ne sanyargasd a jövevényt, hiszen ti ismeritek a jövevény életét, mert ti is jövevények voltatok Egyiptomban.” (2Móz 23,9)

Feltöltve: 2024. május 17.
Rovat:

„Ne sanyargasd a jövevényt, hiszen ti ismeritek a jövevény életét, mert ti is jövevények voltatok Egyiptomban.” (2Móz 23,9)

„Akkor így válaszolnak neki az igazak: […] Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna? […] A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.” (Mt 25,37a.38a.40)

Második osztályban tanultuk „A vak Bartimeus”-ról. Bartimeus egy Jerikóban élő vak koldus volt. Naphosszat az út mellett ült a botját szorongatva és kéregetett. Ebből élt. Sokan elmentek mellette. Volt, aki észre sem vette, valaki sajnálkozva nézte. Néhányan pénzt adtak neki. Jézus a nagy tömegben is meghallotta kiáltozását és meggyógyította, lehetőséget adott számára egy jobb életre. Te mit tennél? Te észreveszed a segítségre szorulót? Meglátod, ha a társadnak segítségre, támogatásra van szüksége? Feltűnik, ha nem hoz uzsonnát, nincs mit ennie? Észreveszed és teszel valamit, vagy elfordítod a fejed és elmész mellette? Jézus arra tanít, hogy legyünk önzetlenek, segítsünk ahol és ahogyan tudunk, segítsünk úgy, mintha akinek segítünk, nem csak egy egyszerű ember lenne, hanem maga Jézus. Élj úgy, hogy áldás legyél mindenki számára!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram