Nemzetközi Pénz7

Feltöltve: 2024. március 21.

Cél: jól bánni a pénzzel

Ezer iskola több mint 17 ezer diákja részvételével zajlott az idei pénzügyi és vállalkozói témahét, mely programban iskolánk tanulói is szerepet vállaltak. A nemzetközi Pénz7 alkalmával a hetedik évfolyam bevonásával Reszlné Elek Henriette tartott egy bemutató órát kollégáinak, az iskola vezetésének. A cél a gazdaság, a pénzvilág működésének megismerése, a korszerű pénzkezelés, a digitális biztonság. A pedagógusnak szakértői segítsége is volt, Nehézné Flórián Cecília pénzügyi önkéntes személyében, melyet ezúton is köszön a szervező tanár és az iskola vezetése.

  • A különösen hasznos ismereteket természetesen játékos formában sajátították el a diákok. Számos hasznos ismeretet sajátítottunk el a bankok működéséről, a pénzfelvételről, a hitelek világáról, és nem utolsó sorban a befektetések és megtakarítások hasznosságáról. Videó kapcsán megnézhettünk egy pénzintézet napi feladatkörét, az ügyfelekkel való bánásmódot.  Megtanultuk, hogy mit kell tudni a PIN kódról, kinek adhatjuk meg a kártyaszámunkat – sorolta az élményeket Zsikla Vanda Réka, 7. b osztályos tanuló.
  •  A diáktársaság lelkes volt, ami nagyban segítette az óra sikerességét – jegyezte meg a program szervezője, Reszlné.

PÉNZ7-et 2015 és 2016 között a Magyar Bankszövetség a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben indította el, mint főszervező, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai támogatásával. 2017-től az EMMI mint projektgazda, a tananyagot a tanév hivatalos rendjébe is beillesztette. A program bővülését támogatta a 2017/2018-as tanévben a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kormányzati átalakulások következtében jelentősen kiszélesedett a támogatók köre, a 2022/23-as tanévtől kezdődően már hét szervezet együttműködésével valósul meg a program. A kezdeti koordinátorok, a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány mellett jelen van a projektgazda Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságának jogutódjaként, a pénzügyi tudatosságért felelős Gazdaságfejlesztési Miniszter Munkaszervezete és a Pénzügyminisztérium, valamint a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói alapismeretek élményalapú bemutatásáért felelős Kulturális és Innovációs Minisztérium az Innovációs és Technológiai Minisztérium jogutódjaként, a Junior Achivement Magyarország Alapítvánnyal együttműködve.

NMeli

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram