Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére,...

Feltöltve: 2023. április 3.
Rovat:

Az ÚRra tekintek szüntelen... (Zsolt 16,8)

Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet... (Zsid 12,2)

Felnézünk valakire, más szóval ő a példaképünk. A példakép követendő példa, követendő személy, aki a szorgalmával, fegyelmével, cselekedeteivel kitűnik a többiek közül. Jézus tökéletes ember volt. Benne megáthatjuk, hogy Isten milyennek képzelte el az embert a teremtéskor. A tanítványok a vele töltött idő alatt látták, mi pedig a Biblia szövegén keresztül láthatjuk, hogyan élt, miket tett és mikről és hogyan beszélt. Mindez nem csak a tanítványok, hanem számunkra is követendő példa. Nem könnyű feladat Őt követni, de ehhez Tőle erőt is kapunk, ha vele közösséget vállalunk, lelkünkön keresztül vezérel, irányít, megtart a helyes úton. Elkezdődött a nagyhét. Ezen az  elcsendesedős időszakban még inkább van lehetőségünk Jézusra figyelni. Erre biztat a zsidókhoz írott levelében Pál apostol is: „Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére”

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram