Nyitott szakkör a Víz világnapja jegyében

Feltöltve: 2024. március 22.

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A jeles nap alkalmából „vizes kísérletekkel” emlékeztünk meg a víz fontosságáról a természettudományos szakkör nyitott foglalkozásán március 20-án.

Az érdeklődő gyerekek jelentős része visszatérő vendég, egyre határozottabban végezték a kísérleteket. Ha kellett, segítették egymás munkáját, és nem csak a kémiát tanuló nagyok, hanem a kisebbek is. A segítő kezek jól jöttek a nagy érdeklődés miatt. Bátran, ügyesen, lelkesen dolgozott mindenki.

Megnéztük, hogy mit rejt a tó vize, meghízott gumicukrot, búvárt a palackban, liftező mazsolát, hogy milyen színekből keverték ki a filctoll barna színét. Vizsgáltuk különböző anyagok vízhez viszonyított sűrűségét, bontottunk vizet, állítottunk elő nitrogént víz segítségével és vizet cukor hevítésével. Az alumínium és jód reakciója mindenkit elvarázsolt a 2 órás foglalkozás végén. ☺  (DKE)

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram