Online és később megtartott szakköri órák

Feltöltve: 2020. szeptember 18.

Online és később megtartott szakköri órák

2020. március 16-a óta a járványügyi helyzet miatt online oktatásban tanítottuk a diákokat, így a szakköri órákon sem tudtunk személyesen jelen lenni. Ebben az időszakban 2 foglalkozás került „megrendezésre”:

·   Víz Világnapja - kiállítás. A meghirdetett rajzpályázat határideje 03.17-e volt, így a gyerekek 5-8. évfolyamon már elkészítették munkáikat. Az igényes munkákból az eredményhirdetést követően kiállítást szerveztünk iskolánk zsibongójában kihelyezett faliújságon.

(A Víz Világnapja osztályok közötti versenyre (ppt és tablókészítés, feladatlap megoldása) a felkészülés elkezdődött, de a csoportmunkák kivitelezésére nem igazán volt már lehetőség a március 27-ei határidő miatt.)

·   Vegyszerek a háztartásban: fürdőszobában, konyhában. Ezt eredetileg úgy terveztem, hogy 2 egymást követő foglalkozáson először a fürdőszobában, majd a konyhában megtalálható vegyszerekkel ismerkedünk meg. A megvalósítás az online időszak miatt módosult: először a projektmunka feladatait, a fent említett címen, online kiküldött Word dokumentumban megkapták a gyerekek, otthon elvégezték, ledokumentálták és visszaküldték 2020.05.12-éig. A másik foglalkozás szeptemberben volt hasonló elnevezésű szakköri óra keretében, ahol az anyagok vizsgálatával, kísérletekkel felelevenítettük a diákok tapasztalatait.

A tavaszi időszakban nem kerülhetett megrendezésre, ezért szeptemberben valósult meg a Vízminőség vizsgálata szakköri óra, ahol különböző ásványvizeket hasonlítottunk össze ásványi anyag tartalma szerint, kémhatást néztünk, valamint a környezetünkben előforduló vizekről beszéltünk és kerestünk információkat az interneten és végeztünk számítási feladatokat.

A foglalkozásokon készült képek az alábbi linken érhetők el: 

Víz világnapja (online anyag, eredményhirdetés):

https://drive.google.com/drive/folders/1L3cW_qQT0vJfXttUvlZNsT_RRJstJuW_?usp=sharing

Vegyszerek a háztartásban (online anyag, kísérletezés):

https://drive.google.com/drive/folders/1-mZfCiFkUnc61cfdyQAFaJQs4ri94ere?usp=sharing

Vízminőség vizsgálata:

https://drive.google.com/drive/folders/1jSssrG0x3XRg45XLMqvDUpTfpXA9-7HU?usp=sharing 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram