Összefoglaló a programokról

Feltöltve: 2020. június 5.

Rövid összefoglaló a 2020. június 5-ig megvalósult programokról

Bár a pályázat eredményessége december közepén derült ki, a természettudományos tehetséggondozó szakkör az 5.b osztályosok részvételével szeptember közepétől elindult. Bizonyos programelemeket a kihirdetéstől korábban, adott időpontokban kellett megvalósítani, míg a kialakult járványhelyzet miatt a programnak csak egy részét tudtuk ténylegesen kivitelezni, volt, ami 2020 őszére maradt.

Megvalósult programok:

·         Rendezvények: Kiskunhalason Kutatók éjszakája, kiállítás az iskolában „Hulladékból újat!” címmel az Európai Hulladákcsökkentési hét programjához is kapcsolódóan, Víz világnapi előkészületek (rajzpályázat munkái, osztályverseny feladatsorának, ppt-inek és tablóinak elkészítése).

·         Üzemlátogatások: Kiskőrösön Interfruct TÉSZ Kft., Akasztón R-WATER Kft., Soltvadkerten a Frittmann Borászat és a Király Pék és Társa Bt.

·         Szakköri program: újrahasznosítás, szelektív hulladékgyűjtés, kísérletek alkohollal, zsírokkal, olajokkal, fehérjével, vízzel, szénhidrátokkal.

·         Online, Word dokumentumban elkészített feladatok: „Az életet adó víz”, „Vegyszerek a háztartásban - fürdőszobában, konyhában”, „Csomagolóanyagok és hulladékok kezelése”.

Ami 2020. őszén kerül megvalósításra:

·         kiállítás a Víz világnapjához kapcsolódóan (a legjobb alkotások bemutatása és értékelése elmaradt a kialakult helyzet miatt),

     ·         kísérletek a háztartásban előforduló vegyszerekkel, vízminőség vizsgálata,

    ·         nyitott szakkör az érdeklődő gyerekeknek,

    ·         Egészségnap gyerekeknek,

  ·         Családi nap kísérletezéssel és kóstolással szakkörösökkel és szüleikkel,

  ·         1-1 napos budapesti és szegedi tanulmányi kirándulás.

Az eddigi munkánk során készült fényképek az alábbi linken tekinthetők meg: https://drive.google.com/drive/folders/1qK_Aej94aLmI0IsHEmAVWQKdlvkhhuSq?usp=sharing

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram