Osztálykirándulás

Feltöltve: 2014. június 24.

Erzsébet-tábor  Zánka

 

Az 5.b és a 6.a osztály az Erzsébet program „Tavaszi kirándulás” pályázatán 50 gyerek és 5 pedagógus részére 3 napos kirándulási lehetőséget nyert Zánkára.

A  június 2-4-ig tartó kirándulás programjait a két osztályfőnök - Grószné Havasi Rózsa és Mihókné Rácz Renáta - állították össze, segítőik Szabadiné Viszmeg Erzsébet, Forgó Erzsébet és Darányiné Haris Gabriella voltak.

A három nap eseményei a tanulók élménybeszámolóiból ollózva:

„Első nap végigmentünk a Tátorján tanösvényen, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a Balatonra. A tátorjánt ugyan nem találtuk meg-valószínűleg már elvirágzott, de a tatár-likakba benézhettünk. Megkerestük a  balatonudvari szív alakú sírköveket, amelyek 100-200 évesek voltak. A táborba érve elfoglaltuk a szálláshelyünket és megebédeltünk, majd a hegyestűi geológiai bemutatóhely bazaltorgonáit, a vulkanikus eredetű köveket és térképeket néztünk a kiállításon. Ezt követően felgyalogoltunk a hegyre, ahonnan ismét gyönyörű panoráma tárult elénk. Lefekvés előtt a Balaton partjáról gyönyörködtünk a naplementében. Az éjszaka izgalmas volt: többen először voltunk ott alvós táborba, illetve ahol tízen alszanak egy szobába, ott mindig történik valami.

Másnap a szentbékállai kőtenger természet alkotta kövein ugrándoztunk, és az ingókövön reszkető lábbakkal fotózkodtunk. Nagyvázsonyban a lakótorony szédítő csigalépcsői okoztak némi izgalmat. A Postamúzeumban nagyon élveztük, hogy telefonálhattunk egymásnak, levelet írhattunk a telefaxon. A délutáni program része volt még a Koloska-völgy nevezetességeinek megtekintése. A vadas parkot még igen, de a Koloska sziklákat már nem tudtuk megnézni, mert egy zápor megzavarta a programunkat. Este Hevesi Tamás tartott egy szenzációs bulit. Mi nem ismertük eddig őt, de most már megjegyeztük a nevét.

Elérkezett a harmadik nap, amikor is el kellett búcsúznunk Zánkától, a szépen felújított szálláshelyről. A programoknak még nem volt vége. Tihany felfedezése várt még ránk.  A  túránk során útba ejtettük a barátlakásokat, a Szélmarta-sziklákat, a Levendulaházat, majd a Bencés Apátság történetével ismerkedtünk. Megnéztük I. András sírját és az Apátság alapító okiratának másolatát. Tovább buszozva Balatonfüreden a Jókai-villánál álltunk meg. Az író és felesége –Laborfalfy Róza színésznő- életébe tekinthettünk be, majd szabad programként a Tagore sétányban gyönyörködhettünk. Veszprémben egy „múzeumba” indultunk-a tanáraink legalább is ezt mondták-,de meglepődésünkre a jószívű pedagógusok egy  Mcdonaldsba vittek bennünket, ahol uzsonnát kaptunk. Teli hassal indultunk hazafelé. A buszon jót nevetgéltünk, barkochbáztunk és szóláncoztunk. Vadkerten már vártak kíváncsiskodva szüleink az iskola parkolójában.

Nagyon szép, programokban bővelkedő és emlékezetes volt ez a kirándulás. Sok élménnyel gazdagodtunk, amit szeretnénk megköszönni az osztályfőnökeinknek és a velünk utazó tanárainknak.”

A tanulók élménybeszámolóit szerkesztette és kiegészítette: Grószné Havasi Rózsa

 

Az erről készült prezentációt ITT tudja letölteni pdf formátumban.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram