Óvodából iskolába

Feltöltve: 2022. november 30.

Minden család életében elérkezik az a pillanat, amikor kisgyermekük megkezdi diákéveit. Izgalmas időszak ez a szülők, a gyerekek és a pedagógusok számára is. Sok óvodás izgatottan várja már a nagy eseményt, de bizony vannak olyanok is, akik szorongva érkeznek az iskolába.
Az idei tanévben intézményünk több lehetőséget, ismerkedős alkalmat biztosít a leendő elsősöknek, hogy szeptemberben boldogan, felszabadultan lépjék át az iskola kapuját.
Októberben a Népmese napja alkalmából a negyedik osztályosok és tanítóik látogattak el a város óvodáiba. A diákok népmeséket olvastak és dramatizáltak az ovisoknak, akik csillogó szemekkel figyeltek. Az iskolások is örültek, mert kis időre visszatérhettek régi óvodájukba.
November végén már az iskolába hívogattuk az ovisokat, akiket szüleik is elkísértek. Két csoportban, forgószínpad szerűen dolgoztunk velük. Míg az egyik csoport énekelt és papír sünit készített, addig a többiek a „Fújja el a szél azt, aki...” játékot játszották, majd egy német foglalkozáson vettek részt. A foglalkozásokat Bezsenyi Orsolya, Eilerné Hollós Ildikó, Fejesné Császár Éva, Hollós Ágnes, Kárászné Németh Anita vezették. Örülünk, hogy sokan éltek ezzel a lehetőséggel! A következő alkalmat februárban, a farsang jegyében tartjuk.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram