Pénz7

2022/2023 tanév

Ezer iskola több mint 17 ezer diákja részvételével zajlott az idei pénzügyi és vállalkozói témahét, mely programban iskolánk tanulói is szerepet vállaltak. A nemzetközi Pénz7 alkalmával az ötödik évfolyam bevonásával Reszlné Elek Henriette tartott bemutató órát kollégáinak és az iskola vezetésének. A cél a gazdaság, a pénzvilág működésének megismerése, a korszerű pénzkezelés, a digitális biztonság. A pedagógusnak szakértői segítsége is volt, Nehézné Flórián Cecília pénzügyi önkéntes személyében, melyet ezúton is köszön a szervező tanár és az iskola vezetése.

A különösen hasznos ismereteket természetesen játékos formában sajátították el a diákok. Ötletfelhőt készítettek, milyen módon lehet fizetni a mindennapokban. Szókártyákkal megtanulhatták, mit jelentenek a közhasználatban lévő szakszavak, mint bankkártya, bankszámla, készpénz. Beszélgettek arról is, hogy mi az előnye és hátránya a készpénz, a bankkártya használatának. Mit kell tudni a PIN kódról, kinek adhatjuk meg a kártyaszámunkat stb. A diákok a napi életben fontos téma miatt lelkesek voltak, ami nagyban segítette az óra sikerességét – jegyezte meg a program szervezője. 

NMeli

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram