Pénzügyi és vállalkozói témahét

Feltöltve: 2024. május 29.

A 2023/2024 -es tanévben tizedik alkalommal került megrendezésre a pénzügyi és vállalkozói témahét, mely programban iskolánk tanulói is szerepet vállaltak. A nemzetközi Pénz7 alkalmával a hetedik évfolyam bevonásával Reszlné Elek Henriette tanárnő tartott bemutató órát kollégáinak, az iskola vezetésének. A cél a gazdaság, a pénzvilág működésének megismerése, a korszerű pénzkezelés, a digitális biztonság. A pedagógusnak szakértői segítsége is volt, Nehézné Flórián Cecília pénzügyi önkéntes személyében, melyet ezúton is köszön a szervező tanár és az iskola vezetése.

  • Számos hasznos ismeretet sajátítottunk el a bankok működéséről, a pénzfelvételről, a hitelek világáról, és nem utolsó sorban a befektetések és megtakarítások hasznosságáról. Videó kapcsán megnézhettünk egy pénzintézet napi feladatkörét, az ügyfelekkel való bánásmódot.  Megtanultuk, hogy mit kell tudni a PIN kódról, kinek adhatjuk meg a kártyaszámunkat – sorolta az élményeket Zsikla Vanda Réka, 7. b osztályos tanuló.
  •  A diáktársaság lelkes volt, ami nagyban segítette az óra sikerességét – jegyezte meg a program szervezője.

NMeli

Oktatási intézményünk a közelmúltban „A pénzügyi kultúra- és vállalkozásfejlesztés területén támogató iskolaként végzett egy évtizedes kimagasló szakmai tevékenységéért és aktív szerepvállalásáért elismerő oklevélben részesült. A pénzügyi és vállalkozói témahét (PÉNZ7) iskolai koordinátora Reszlné Elek Henriette tanárnő.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram