Portugál tanárok látogatása

Feltöltve: 2024. május 2.

Iskolánk április végén 3 fős portugál delegációt látott vendégül. Gracinda Guimarães Machado angol, Cristina Maria Ribeiro Lima biológia és Carla Maria Araújo Pinho informatika szakos tanárok nem voltak idegen számunkra, októberben iskolánk 3 pedagógusa-Udvarhelyi Attila igazgató, Szabadiné Viszmeg Erzsébet igazgatóhelyettes és Szűcsné Martin Erika - Canelasban náluk ismerkedett a portugál iskolarendszerrel. A két iskola koordinátora előzetes egyeztetett Erasmus programjuk közös céljairól, és az alapján határozták meg a megfigyelési szempontokat. A delegáció tagjai látogattak természetismeret, angol, informatika órát, ismerkedtek a Bee-Botok működésével, részt vettek egy természettudományos nyitott szakkörön, a művészeti alapiskola rajz és fotó tagozatának óráin, valamint egy mozgásfejlesztő órába is betekintést nyertek. Kiemelték, hogy iskolánk felszereltége, informatikai eszközökkel való ellátottsága, valamint azok tanórai használata lenyűgözte őket, több alkalmazás, program nevével tértek haza, amit a közeljövőben saját iskolai rendszerükbe szeretnének beépíteni.

Iskolánk több éve vesz részt Erasmus+ programban. Ennek eredményeként a kollégák és a tanulók idegennyelvi tudása is jelentősen nőtt. Ezt jól mutatja az is, hogy a kapcsolatot iskolánk igazgatójának köszönhetjük, aki egy angol nyelvű vezetői képzésen vett részt Prágában, ott ismerte meg a portugál iskola egyik tanárát. Tanulóinkra is büszkék lehetünk, többen közülük középfokú nyelvvizsgával rendelkeznek és a vendégeket többször kísérték el tanórákra, délutáni foglalkozásokra, ahol bátran beszéltek velük angolul bármilyen témáról. Reméljük, hogy látogatásuk egy hosszútávú kapcsolat kezdete, amelynek következő lépéseként májusban ugyanebből az iskolából sajátos nevelésű diákokat és tanáraikat fogadjuk majd.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram