Roadshow

Feltöltve: 2021. október 15.

Helybe jött az információ

Jövőnk a tét!

Ezzel a szlogennel tartott pályaválasztási roadshowt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi főosztálya, valamint a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara az iskolánkban a mai napon. A hetedikes, nyolcadikos diákok nagy érdeklődéssel fogadták a pályaorientációs szakembereket. Különböző önismereti kérdéssel, tesztsorral találkozhattak, kipróbálhattak gépszimulátorokat. Megismerkedtek a sokszínű pályaválasztási lehetőségekkel: szakmacsoportokkal, szakirányokkal, iskolatípusokkal.

-       Nagyon érdekes volt a forgószínpadszerű kiállítás. Klassz volt kipróbálni a targoncázást, a porfestést. Rengeteg ajándéktárgyat kaptunk, és a kérdőívek eredményei sokban segíthetnek majd jövőre szakmát vagy középiskolát választani - nyilatkozták a résztvevő tanulók.

-    Korábbi években a megyeszékhelyen rendezték meg az efféle pályaválasztási ankétot, most helybe jött az információ, aminek nagyon örülünk. Így nem kellett utazással terhelni sem a szülőket, sem a pedagógusokat és diákokat – tette hozzá Szabadiné Viszmeg Erzsébet igazgatóhelyettes, az iskola pályaválasztási szakértője, aki hozzátette, hogy személyes tanácsadásra is van lehetőség itt helyben, az iskolánkban. A szülők nyugodtan keressék az osztályfőnököket, illetve őt.

 

 

 

 

 

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram