Sakkszövetség díja

Feltöltve: 2016. január 24.

Sakkban is nagyok vagyunk

Kivételes elismeréssel zárult a 2014/2015-ös tanév diákolimpiai versenysorozata a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI számára.  Sakk sportágban Nagy János edző csapata 174 kistérség közül a legeredményesebbnek bizonyult, ezért a Magyar Sakkszövetség vezetősége a legrangosabb kitüntetését adományozta a szakosztály diákjainak és nevelőjének. A hatalmas serleget a közelmúltban adták át Udvarhelyi Attila igazgatónak és Nagy János edzőnek Budapesten, a szövetség székházában.

Újabb sportág krónikájába írják be a nevüket a soltvadkerti diákok. A néhány évvel ezelőtt beindított sakkszakosztály mára diákolimpiai érmesek sorát nevelt ki. A munka, melyet egykor Molnárné Kárász Rita és Bozsókiné Sámel Hetti áldozatos szorgalommal megkezdett, megteremtette a mai sikerek alapjait. S bár a szakosztály élén személycserék voltak, az eredmények nem maradtak alább. Nagy János edző hozzáértésének és lelkes nevelő munkájának köszönhetően szépen gyarapodott a dicsőséglista.

Már a megmérettetések kezdetekor (2015 februárja, Kecskemét) látható volt, hogy a Bozsóki Dániel, Daróczi Donát, Angebrandt Ákos, Wéber Dominik, Wéber Patrik összetételű csapat a mezőny fölé magasodik. Az utolsó forduló előtt már zsebben volt a megyebajnoki cím, valamint az országos döntőn való részvétel – összegzi az eseményeket az edző, majd folytatta - az áprilisban, Szombathelyen rendezett, megyebajnokok és öt fővárosi csapat, illetve a házigazda csapatok háromnapos tornáján a pazarul szereplő vadkerti válogatott az országos negyedik helyen végzett úgy, hogy Daróczi Donát nyolc meccséből hetet nyert, egyet döntetlenezve a legjobbnak kijáró tábladíjat szerezte meg.

A szövetség díját azonban nem csak ez az eredmény tette jogossá. Olyan egyéni és csapateredmények is társultak az elismeréshez, mint például a 10 éves fiúk soltvadkerti egyéni döntőjében szerzett érmek: Wéber Patrik ezüst- illetve Bozsóki Dániel bronzérme, a 14 éveseknél Fejes Vince megyei bronza vagy Zsikla Márk 4. helyezése. Móczár Péter 12 évesek között elért 5. helye, vagy a 8 évesek vetélkedésénél Kis Balázs 4., Révész Kolos 5., Virág Szonja 6. helye, nem beszélve felső tagozatos fiúcsapatunk (Égető Tamás, Fejes Vince, Zsikla Márk, Angebrandt Máté)  kecskeméti döntőbeli ezüstérméről – sorolja a sikereket Nagy János edző.

A csapat, elsősorban a diákolimpiai szereplése nyomán nyerte el a Magyar Sakkszövetség által adományozott „A legeredményesebb kistérség díját”. Ismerve a magyarországi kistérségek számát, felmérhető ezen méltatás jelentősége. A kitüntető címet Udvarhelyi Attila, az iskola igazgatója és Nagy János edző-pedagógus vette át január 16-án Budapesten, a szövetség székházában.

Az iskola vezetése nevében Udvarhelyi Attila – akinek vitathatatlan a nevezett sportág iránti elkötelezettsége - köszönetet mond a szakosztály minden tagjának, hogy megteremtették a lehetőséget a pontos felkészüléshez, a diákoknak a szorgalmas és lelkes munkáért, és a szülőknek azért a feltételek nélküli áldozatvállalásért, mely nélkül sosincs eredmény.

Képek a FOTÓTÁRban.

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram