Soltvadkerti diákok tanulmányi kirándulása Partiumban

Feltöltve: 2023. május 24.

A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai 2023. május 14-19-ig Sarmaságban jártak a „ Határtálanul!” pályázat segítségével. A pályázatunk tematikus célja a Partiumban található magyar történelmi és irodalmi emlékhelyek felkeresése, valamint a határon túli magyarokkal való kapcsolat ápolása.

 A gyerekek az osztályfőnökök segítségével csoportokban készültek fel 1-1 nap látnivalóiból. Majd 2 előkészítő órát követően került sor az utazásra. Vendéglátóink, a sarmasági iskolások és tanáraik nagy szeretettel fogadtak bennünket. Az eltelt néhány nap alatt megismertük a „hepehupás” Szilágyság irodalmi nevezetességeit, számunkra jelentősebb templomait, nevezetes középiskoláját. Rácsodálkoztunk a térség fejlődésére, mert itt ismerkedtünk meg  először az intelligens házzal, a Szilágy megye Prefektusi Palotájával.  Egy napot töltöttünk a sarmasági általános iskolában, ahol diákjaink közös órákon vettek részt az ottaniakkal, a táncházban pedig együtt roptuk a táncot.

Barátságok szövődtek, amelyeket szeretnénk tovább ápolni.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram