Szabó Szabolcs Természettudományos Vándorkupa

Feltöltve: 2024. április 29.

Veszprémben került megrendezésre a Szabó Szabolcs Természettudományos Vándorkupa 2024. április 26-27-én, ahol „Aranyásó” csapatunk - Frittman Eszter, Vas Olivér, Pulger Beatrix és Bleszák András - az országos megmérettetésen a 12 csapatból az előkelő 6. helyen végzett.

A csapattagok mindig 7-8. osztályos fiúk és lányok és a próbatételek során a természettudományos tantárgyak ismeretanyaga mellett a természetet, környezetünket érintő ismeretek és problémák is szerepelnek. Idén egy őszi online fordulóval bővült a versengés, majd az előzetes feladat sikeres elvégzését követően vehettünk részt a kétnapos versenyen. Többféle izgalmas, elgondolkodtató, tudást, kreativitást, gyorsaságot is igénylő feladatot kellett teljesíteniük a csapatoknak. Volt kísérletekhez, interdiszciplináris jelenségekhez és ismeretekhez kapcsolódó feladatsor megoldása, az előzetes feladathoz kapcsolódó papírhengerek reptetése, a munkálatok és a magyarázatok bemutatása, kvízjáték, információcsepegtetős verseny, papírgalacsin hajítása minimális eszközhasználattal.  

Lehetőségünk nyílt gyógynövényekkel megismerkedi, gyógyteát és bőrápoló krémet készíteni és a Pannon Egyetemen az MI-ról előadást hallgatni.

Nagyon tartalmas, gyakorlatias, ismeretszerző, ismerkedő, kreatív 2 napon vehettünk részt a Szabó Szabolcs Alapítványnak és a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolának köszönhetően.                                                                                                           (DKE)

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram