Tanulmányi kirándulás a Budai-hegységbe

Feltöltve: 2022. október 16.

Soltvadkerti diákok a barlangok mélyén

A Budai hegységbe vezetett utunk 2022. október 16-án az NTP-INNOV-22-0238-as pályázat keretében a nyolcadikos természettudományi és a hetedikes kémia szakkörösökel.

A tanulmányi kiránduláson először a Sas-hegyi Látogatóközpontba mentünk, ahol a természetvédelmi területről megtekintett kisfilm után további érdekességeket hallhattunk vezetőnktől. A kilátóból a délelőtti, kicsit párás levegő ellenére gyönyörű kilátás nyílt szinte egész Budapestre.

Délután 2 barlangot fedeztünk fel egyetemista idegenvezetőnkkel. Először a Szemlő-hegyi-barlangban tettünk egy könnyedebb túrát, majd a kicsit nehezebb terepre, Pál-völgyi-barlangba látogattunk el. Ez hazánk leghosszabb barlangja, mely leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a hévizes eredetű, gömbszerű oldásformák, és a nagy szintkülönbségek. Ezt meg is éreztünk a 426 lépcsőfok leküzdése és néhány létra megmászása során. Az izgalmakat tovább fokozta, hogy néhányszor elég szűk helyen kellett átjutnunk.

A nap végén az „Art of the Brick – A kocka művészete” kiállítást néztük meg, melynek különlegessége, hogy Nathan Sawaya alkotó kb. 1 millió Lego építőkockát felhasználva, több, mint 100 alkotást készített. (DKE)

A tanulmányi kiránduláson készült képek az alábbi linken tekinthetők meg:https://drive.google.com/drive/folders/1AoznpurfVHDLL12NRe6mvrHuonf_xaTE?usp=share_link

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram