Témanap - Húsvét

Feltöltve: 2024. április 1.

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe.

Intézményünkben a tavaszi szünet előtti utolsó napon, húsvéti témanapot tartottunk.

Iskolánk minden diákja ezen a szerdán a nagyhét eseményeiről, húsvét ünnepéről, az ehhez kapcsolódó népszokásokról, jelképekről mélyítette tudását. Húsvéti szöveg feldolgozásán, kvíz feladatokon, rejtvényeken, filmnézésen, éneklésen keresztül tettek szert újabb ismeretekre.

Az alsó tagozatosok közül a 3. és 4. évfolyam tekintette meg a 8.-os evangélikus diákok passió előadását.

A nap folyamán minden alsós kisdiák kézműveskedett. Voltak, akik hungarocell tojást festettek. Mások hagyományos tojásfestési eljárással ismerkedtek meg, hagymahéjjal színezett tojásokra ecetes visszamarással rajzoltak mintát a gyerekek. Hungarocell tojásból alkottak nyuszit, csibét, barit és tojástartó dobozokat is, különféle technikákkal.

Többen készítettek húsvéti üdvözlőlapot, ablakdíszt, rajzoltak, színeztek. Volt olyan osztály, ahol a tanulók húsvéti asztaldísszel örvendeztették meg a szeretteiket.

Több osztályban a húsvét hétfői népszokásokat is megelevenítették, locsolkodtak, a vendégváráshoz kókuszgolyót készítettek. Néhányan az iskolában teremtették meg ezt a hangulatot, de volt, aki a Lukács parkban keltette életre ezt a népszokást. A nyuszitojások keresése a szabadban, s az osztályteremben a Bee-Bot robotok segítségével is megtörtént.

Fontosnak tartjuk evangélikus iskolánkban a keresztény értékek közvetítése mellett, a néphagyományok megismerését, megélését.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat ezen a napon sok új élménnyel gazdagodtak, lelkileg töltődtek Krisztus feltámadásának ünnepére.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram