Természettudományos nap a Sziládyban

Feltöltve: 2023. november 22.

Iskolánk 7.b osztályos tanulói a Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégiumban vehettek részt labor foglalkozásokon, a "Selye János Diáklaborhálózat kiépítése" pályázat keretében 2023. november 14-én. Az első 4 tanórát töltöttük ott.

Mikor megérkeztünk, röviden tájékoztattak minket a balesetvédelem és a biztonságos munkavégzés szabályairól. Elmondták a nap menetét és kezdődhetett is az 1. óra. Kaptunk 1-1 munkafüzetet, amibe dolgoztunk a nap folyamán. Sok-sok kísérletet végezhettünk el a gimnázium kedves tanárainak segítségével. Nagyon sok új és érdekes dolgot kipróbálhattunk. Tanultunk a bőrünkről, ujjlenyomatokat készítettünk párokban, mikroszkópot használhattunk. Sokunknak ez volt élete első találkozása a mikroszkóppal.
Számomra a legérdekesebb a 4. óra volt "Az elektrobika titkai" címmel, ahol nyomógombos, mágneses és fény vezérlésű ajtócsengőt készíthettünk. Sok újdonságot tanultunk.

Hálásak vagyunk a gimnázium tanárainak, akik ezt lehetővé tették nekünk, szüleinknek, akik az utazásban segítettek, és külön köszönjük Reszlné Elek Henriette tanárnőnek, hogy elvitt minket!

Frittman Sára 7. b osztályos tanuló

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram