Természettudományos szakkör „lazító” programja – Kutatók éjszakája

Feltöltve: 2022. szeptember 30.

A Kutatók éjszakája idén ismét megrendezésre került a Szilády Áron Gimnázium és Kollégiumban 2022.09.30-án. A szakkörösöket az érdeklődő 7-8. évfolyamosok is elkísérték, így szeptember 24-én közel 50 diákkal látogattunk el Kiskunhalasra – köszönhetően az NTP-INNOV-22-0238 pályázatnak.

A program célja, hogy a különböző tudományágakat, tantárgyakat még inkább megkedveljék a látogatók. Gyermekeket és felnőtteket is vártak a szervezők, akik igyekeztek úgy összeállítani a tematikát, hogy mindenki találjon kedvére való látványosságot. A laboratóriumában, a tantermekben és az udvaron 26 helyszínen zajlottak érdekesebbnél érdekesebb kísérletek, ahol nem csak nézni lehetett a folyamatokat, a legbátrabbak maguk is kipróbálhattak sok mindent. Néhány érdekes állomás: Robotika; Robotok, drónok, 3D nyomtatás; Mikroszkóp világa; Fémdomborítás; Látható hang; Kata”pult”; Mesélő csillagok; Mit eszünk? Látványos kísérletel ételekkel; Színes kémia; Trükközzünk kicsit; #halas_police; „Mersz segíteni?” (DKE)

A Kutatók éjszakáján készült képek az alábbi linken tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/1B_ggG2D4qV3wuzpvoQoY3kFd80PpIIf3?usp=share_link

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram