Természettudományos szakkör mindenkinek (2)

Feltöltve: 2017. november 27.

Természettudományos szakkör mindenkinek az Európai hulladékcsökkentési hét keretében

 

Az „Európai hulladékcsökkentési hét” projektbe idén először kapcsolódtunk be intézményünk felső tagozatos tanulóival. A szakköri tematika keretében a programot megelőzően a víz előfordulásával, élettani hatásával, tulajdonságaival, vízkeménységgel, vízlágyítással, vízszennyezéssel, oldhatósággal, oldatkészítéssel foglalkoztunk. A projekt témái adták az ötletet, lehetőséget, hogy szakköri foglalkozás keretében “Víz Bár” akciót hirdessünk meg, természetesen minden érdeklődőnek.

Az „Európai hulladékcsökkentési hét” és a természettudományos tehetséggondozó szakkör keretében 2017. november 21-én „nyitott szakköri napot” tartottunk.

Különböző típusú ásványvizeket és csapvizet kóstoltunk meg és hasonlítottuk össze az ízeiket, néztük meg oldott ásványianyag-tartalmukat, összetételüket, pH-értéküket. Volt semleges, enyhén lúgos és lúgos kémhatású, 350-1200 mg/l ásványianyag-tartalmú ásványvíz a kínálatban. A szakkör második felében az adventi időszakra hangolódva, használt gyertyák újrahasznosítására fókuszáltunk. Az érdeklődők a gyertyaöntés és a gyertyamártás fortélyaival ismerkedhettek meg. 

A „nyitott szakkör” képei az alábbi linken érhetők el: https://drive.google.com/drive/folders/1RXjGEmXERcJj29d3XxXx5KoUtbq0vz4T?usp=sharing

A jó hangulatú délutánt segítette Font Lajosné tanárnő is, akinek ezúton szeretnénk köszönetet mondani!

Természettudományos szakkör diákjai és Dudásné Kovács Erika

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram