Üzemlátogatás a BS Plastic cégnél

Feltöltve: 2023. április 14.

Újabb üzemlátogatáson vettek részt az NTP-INNOV-22-0238 pályázatnak köszönhetően 2023. április 5-én a természettudományos tehetséggondozó szakkörösök a soltvadkerti BS Plastic-nál.

A cég 2002-ben alakult meg 100%-ban magyar tulajdonban. Eleinte elsősorban reklámtáskák kereskedelmével foglalkoztak, majd 2004-ben megvásárolták az első konfekcionáló gépüket, ami fordulópont volt a cég történetében.

A folyamatos innováció, a napról-napra változó piaci igényekhez való alkalmazkodás, a legmodernebb technológiák, a magasan képzett szakemberek teszik lehetővé, hogy megrendelőiket a legkiválóbb minőségű termékekkel megbízhatóan és hatékonyan ki tudják szolgálni. Jelenleg több, mint 120 főnek biztosítanak megélhetést, és a gyártási kapacitásuk meghaladja évente a 6000 tonnát. Fő profiljuk a polietilén csomagolóanyagok, síkfóliák, tömlők, zsugorfóliák, tasakok, zsákok, reklámtáskák gyártása, forgalmazása. 2017 óta BRC (magas szintű élelmiszerbiztonsági és higiéniás rendszer) tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, az üzemi primer hulladékot 100%-ban visszadolgozzák. Elkötelezett hívei a szelektív hulladékgyűjtésnek, ezen belül a polietilén alapú csomagolóanyagok újrahasznosításának. A cég 2012-óta foglalkozik kukorica-keményítő és PLA alapú lebomló, komposztálható környezetbarát termékek gyártásával.

Az üzemet és a laboratóriumot, ahol a munkáját végzi, Mayer Szilvia vezetésével tekintettük meg. Az elhangzott információk biztosan maradandóak lesznek, mivel zárásként, játékos formában, a quizizz applikáció segítségével, Szilvi visszakérdezte azokat a gyerekektől.

Köszönjük a lehetőséget! (DKE)

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram