Üzemlátogatás a Merkbau Zrt-nél

Az NTP-INNOV-22-0238 pályázatnak köszönhetően 2023. április 27-én Kiskunhalasra, a Merkbau Zrt-hez látogathattunk el a természettudományos tehetséggondozó szakkörösökkel.

Mihálovics Erika a vállalat HR munkatársa először rövid cégismertetőt tartott. Megtudtuk, hogy az 1990-ben alakult mai Merkbau Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú, kiskunhalasi székhelyű vállalkozás. A vállalat fő profilja az építőipar, ezen belül három fő üzletágat működtet (építés-szerelés, építőipari generálkivitelezés; szerszám- és szerszámgép kereskedelem; építőanyag kereskedelem), melyeket magas színvonal és kiváló minőség jellemez. Rövid képet kaptunk a cégcsoportról, a vállalkozás alap- és kiegészítő tevékenységeiről. A prezentáció végén maradt idő egy játékos ellenőrzésre, amelyből a diákok megtudhatták, mennyit sikerült megjegyezniük a friss információkból.

Ezt követően megnéztük a Betonacél megmunkáló üzemet, melyet 2017. év végén adtak át. A működés megkezdését követően számos fejlesztés történt, gyártásukat igyekeznek optimalizálni, igazodva a felmerülő piaci igényekhez. Kapacitásuk a kezdeti 100-120 tonnáról havi 200-250 tonnára növekedett. A vállalkozó szellemű fiúk kipróbálhatták a betonvas kézi és gépi megmunkálását is. Végül a duális képzéshez kialakított gyakorló épületet néztük meg, ahol a kőműves és hidegburkoló szakmát választó tanulók csiszolhatják tudásukat, megszerezhetik a szakmához szükséges gyakorlatot.

Köszönjük a lehetőséget! (DKE)

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram