Üzemlátogatás a Poli-Farbe Vegyipari Kft-nél

Feltöltve: 2023. április 5.

Az NTP-INNOV-22-0238 pályázatnak köszönhetően 2023. március 21-én lehetőségünk nyílt ellátogatnunk a természettudományos tehetséggondozó szakkörösökkel Bócsára, a Poli-Farbe Vegyipari Kft-hez.

A lengyel tulajdonban lévő cég hazánk egyik meghatározó vállalata a festékgyártás területén. Központja a Bács-Kiskun vármegyei Bócsán található, de leányvállalatai vannak Szlovákiában és Romániában. Körülbelül 200 főt foglalkoztat és évente 32 ezer tonna festéket állít elő.

Megtekinthettünk egy számítógép vezérlésű, automatizált, zártkörű festékgyártó technológiát, mely a mai napig az ország egyik legmodernebb festékgyártó berendezése. Ez hatalmas előrelépést hozott a termékek minőségében, jelentősen csökkentve a fizikai munkaerő igényt és gyakorlatilag megszüntette a környezetszennyezést. A termékfejlesztéseknek köszönhetően gyártanak zománcfestékeket, vizes bázisú favédő szereket, vakolatokat, egyrétegű prémium minőségű falfestékeket, vizes bázisú zománcfestékeket.

2009-ben uniós támogatás segítségével megkezdte egy logisztikai központ felépítését, mely 2010 nyarára készült el. 2010 májusában saját porüzem gyártósort állítottak üzembe, melynek köszönhetően a glettek, ragasztók gyártása is immár a Poli-Farbe Kft-nél történik.

Köszönjük a lehetőséget! (DKE)

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram