„Was wir zu wissen glauben” („Amit tudni vélünk”)

Feltöltve: 2024. május 29.

2024. 05. 21-én a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn (Magyarországi Német Színház) tartott iskolánkban egy interaktív előadást, melynek részesei voltak a hetedik és nyolcadik osztályos németesek, illetve néhány hatodikos tanulónk is.
Az előadás címe: „Was wir zu wissen glauben” („Amit tudni vélünk”)
Theo és Alexis barátok, és gyakran lógnak az állomás mögötti téren. Amikor Ági nénikéje koronavírusban meghal, Theo elindul válaszokat keresni, és belekerül az interneten található alternatív valóságmagyarázatok örvényébe, amelyek nagy hatással vannak rá. Alexis egy idő után már nem tud lépést tartani vele. Meg tudják még menteni a barátságukat az egyre növekvő ideológiai szakadék ellenére? Az előadás során a kérdés nyitott marad, a nézőre bízza a döntést.

Az előadás közben többször is megkérdezték a gyerekeket. Néhányan nagyon aktívan hozzá is szóltak. A nyelvi nehézségek miatt inkább csak magyarul mondták el véleményüket. De reméljük, néhány többször is elhangzott mondat, kifejezés beépül a szókincsükbe.

Köszönjük a Soltvadkerti Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatását az előadás megvalósulásában!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram