Zeneország- projektnap 2023. 02. 20.

Feltöltve: 2023. február 22.

Hétfő reggel énekléstől, zenétől volt hangos a tornaterem.

A reggeli áhítat után a Zeneország és a Szeretet ABC dalt bemutattuk a Kicsinyek kórusával és a szolfézscsoportokkal, majd együtt énekelt az egész alsó évfolyam. Horváth József tanár úr gitárjátékával kísérte a dalokat, Darányiné Haris Gabriella tanárnő vezényletével, daltanításával. Az Abc betűi Dobszai Ildikó tanítónő kezemunkáját dicséri.

A következő órában megérkezett a felsős évfolyam, akik a Cantare gyermekkar segítségével megtanulták, elénekelték a Zeneország dalt, melyben szintén Horváth József tanár úr gitározott és Darányiné Haris Gabriella tanárnő vezényelt.

Izgalmas játék következett, sok ritmus és dallamjátszó hangszerrel (cajon, konga, bongó, cintányér, csörgő karika, rumbafa, nyeles fadob, ritmus fa, giro, metalofon…) kísértük az Édes rózsám szívem kedvese…kezdetű dalt. Csengett, bongott a tornaterem, a gyerekek nagy élvezettel, felszabadultan, örömmel játszották az adott ritmust és dallamot.

A következő program a Könyvtárban folytatódott Katona Klári, Szabó Brigi vezetésével.

Téma: A kommunikáció

Katona Klári egy kérdéssel indított: Gondoltok -e úgy a zenére, mint kommunikáció? Kiderült, bizony nem.

Alaposan körbejártuk ezt a témát nagyon sok zenével fűszerezve.

Szabó Brigi újságíró lévén hozott egyszerű, érthető, majd nyakatekert, érthetetlen szövegeket. Ezeket olvasták fel a gyerekek, próbálták értelmezni. Jókat derültünk, játszva tanultunk. Nagyon érdekesnek, másként élték meg a beszélgetést. Megfogalmazták: De gyorsan eltelt… úgy maradtunk volna még…

Többen autogramot kértek Katona Kláritól, aki tavaly év végén elnyerte A MAGYAR ZENE ÉS TÁNCMŰVÉSZET KIEMELKEDŐ ELŐADÓMŰVÉSZÉNEK SZÓLÓ SZAKMAI DÍJAT!

Gratulálunk neki sok szeretettel!

Délután a Díszteremben folytatódott pedagógusainknak.

Katona Klári és Szabó Brigi interaktív beszélgetésre invitálta közösségünket, melynek témája: Élet és játék

A podcast vendégei: Daróczi Csaba, Udvarhelyi Attila, Darányiné Haris Gabriella, de természetesen bárki hozzászólhatott.

Nagyon tartalmas napunk volt, bízom benne, hogy a felnőttek és gyermekek egyaránt tudtak magukkal tovább vinni ebből a színes palettából!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram