2019 Erasmus egyéni 2

Feltöltve: 2019. november 4.
Rovat:

Creative Teaching in the Secondary and Adult English Language Classroom

  Nyelvtanulás- a szó maga is mutatja, hogy a tudást csak fáradságos, sokat gyakorlós tanulással lehet elérni. De akkor legalább az ismeretszerzés legyen játékos, örömteli! Ahhoz, hogy a tanóráim érdekesek, változatosak legyenek, a diákok érezzék a pozitív környezetet, szükség van a folytonos megújulásra. Ezt tette lehetővé idén nyáron is az Erasmus+ program, amelynek támogatásával két hetet Oxfordban tanulhattam. A kreatív nyelvoktatást segítő kurzus, a „Creative Teaching in the Secondary and Adult English Language Classroom” számtalan ötletet adott arra, hogyan alkalmazkodjunk a változó tanulói igényekhez. A korszerű nyelvoktatás több területéhez is gyűjtöttem feladatokat: kritikus gondolkodás, differenciálás, motiválás, értékelés, javítás; képek, filmek, dalok kreatív használata, technológia alkalmazása. A brit kultúra, oktatásügy és a nyelv változás aktuális tendenciáiról is átfogó képet kaptunk. Kiemelten foglakoztunk a tanulók készségeinek változatos fejlesztésével, kiejtésük, kommunikációjuk hatékonyságának növelésével.  A módszertani feladatok mellett saját nyelvtudásom is alaposan bővült a legfrissebb kifejezésekkel, szófordulatokkal, melyek ismerete elengedhetetlen a magas szintű nyelvismerethez, mégsem találhatóak meg egyelőre a tankönyvekben. Olyan szavakat tanultunk, mint „a side eye”, „fuddy duddy”, „bone idle”, „play up”. Remélem diákjaim hasonló lelkesedéssel fogadják majd a most tanult feladatokat, mint ahogy csoporttársaimmal mi is jókat játszottunk velük.

 

A kevéske szabad időnket igyekeztük hasznosan eltölteni, a nemzetközi csoport gyakran ment együtt városnézésre, múzeumlátogatásra, de az egyetemi épületeket és oxfordi nevezetességeket is igyekeztem megismerni.

Csiszár Katalin

Egyéni beszámoló

pek

Prezentáció

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram