2015 LÜK

Feltöltve: 2016. február 12.

Ismét LÜK-bajnokság a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolában

Az elmúlt évek sikeres hagyományait követve ismét megrendezésre került a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola és AMI alsó tagozatán a LÜK-bajnokság, melyben idén a 2. és a 4. évfolyamos diákok mérhették össze logikájukat, ügyességüket és gyorsaságukat.

A külföldön közel 50 éves szakmai múltra és sikerre visszatekintő és nemzetközileg is elismert fejlesztő játékcsalád: a LÜK (Lernen-Üben-Kontrolieren) játékosan, indirekt módon fejleszti a gyermek figyelmét, megfigyelőképességét, logikus gondolkodását. Hazánkban az elmúlt években hatalmas népszerűségre tett szert LÜK-játék (Logika-Ügyesség-Kitartás), mely a tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti, és óvodásoknak-iskolásoknak egyaránt ideális eszköz, akár csoportos foglalkozásokhoz, akár egyéni fejlesztéshez.

 A Dinasztia Tankönyvkiadó  2015/2016-os tanévében meghirdetett országos LÜK-bajnokságán matematika, magyar nyelv, valamint logika témakörökben mérhették össze tudásukat a gyerekek. Iskolánk az idei tanévben immár hatodik alkalommal nevezett erre az országos versenyre.

A verseny első fordulója osztályszintű volt, melyek 2015. december 11-ig kerültek megrendezésre minden, a versenyre jelentkező osztályban. Mindegyik osztályból az első három tanuló jutott tovább, azok, akik az osztálytanító értékelése alapján a legjobb szintidővel és hibátlanul oldották meg a feladatlapokat. A feladatsorokat a LÜK játékkal, a miniLÜK füzetekből kellett megoldaniuk a versenyzőknek. Az osztályszintű versenyek győztesei: Bíró Nóra, Molnár Karina, Shneider Hanna, Szamos Patrícia, Sörös Laura, Májer Kristóf 2.osztályos tanulók és Szempék Dóra, Horváth Mihály, Tuska Gréta, Farkas Zoltán János, Haskó Márk és Virág Áron  4. osztályos tanulók.

2016. február 11-én került megrendezésre az iskolai forduló. Akik az iskolai fordulóban kiválóan szerepeltek és iskolánkat a területi versenyen fogják képviselni:

2. évfolyamos tanulók: 1. helyezett: Sörös Laura, 2. helyezett: Májer Kristóf, 3. helyezett: Molnár Karina 

4. évfolyamos tanulók: 1. helyezett: Farkas Zoltán János, 2. helyezett: Tuska Gréta, 3. helyezett: Virág Áron 

A területi fordulók lebonyolítása után a továbbjutó gyerekek az országos fordulón mérhetik majd össze tudásukat, ahonnan  nagyszerű ajándékokkal térhetnek haza, örömet és dicsőséget szerezve ezzel maguknak, osztályuknak, iskolájuknak.

 

 

Gratulálunk és reméljük, hogy az országos döntőn is szurkolhatunk Nektek!

Felkészítő-versenyszervező pedagógus: Dobszai Ildikó

Felkészítő pedagógusok: Asztalos Olga, Kósáné Lakatos Éva, Judák-Vas Anikó

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram