2020 LÜK

Feltöltve: 2020. február 3.

 Ismét LÜK-bajnokság a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolában

Az elmúlt évek sikeres hagyományait követve ismét megrendezésre került a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola és AMI alsó tagozatán a LÜK-bajnokság, melyben idén a 2. és a 4. évfolyamos diákok mérhették össze logikájukat, ügyességüket és gyorsaságukat.

A külföldön közel 50 éves szakmai múltra és sikerre visszatekintő és nemzetközileg is elismert fejlesztő játékcsalád: a LÜK (Lernen-Üben-Kontrolieren) játékosan, indirekt módon fejleszti a gyermek figyelmét, megfigyelőképességét, logikus gondolkodását. Hazánkban az elmúlt években hatalmas népszerűségre tett szert LÜK-játék (Logika-Ügyesség-Kitartás), mely a tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti, és óvodásoknak-iskolásoknak egyaránt ideális eszköz, akár csoportos foglalkozásokhoz, akár egyéni fejlesztéshez.

 A Dinasztia Tankönyvkiadó a 2019/2020-as tanévében meghirdetett országos LÜK-bajnokságán matematika, magyar nyelv, valamint logika témakörökben mérhették össze tudásukat a gyerekek. Iskolánk az idei tanévben immár tizedik alkalommal nevezett erre az országos versenyre.

A verseny első fordulója osztályszintű volt, melyek 2019. novemberében kerültek megrendezésre minden, a versenyre jelentkező osztályban. Mindegyik osztályból az első három tanuló jutott tovább, azok, akik az osztálytanító értékelése alapján a legjobb szintidővel és hibátlanul oldották meg a feladatlapokat. A feladatsorokat a LÜK játékkal, a miniLÜK füzetekből kellett megoldaniuk a versenyzőknek.

Az osztályszintű versenyek győztesei a 4. évfolyamon:

Csóka Gergely            4.a osztály (felkészítő pedagógus: Gubik Barbara)

Klestenitz Lili             4.a osztály (felkészítő pedagógus: Gubik Barbara)

Szabó Lilien                4.a osztály (felkészítő pedagógus: Gubik Barbara)

Frittman Eszter           4.c osztály (felkészítő pedagógus: Judák-Vas Anikó)

Nagy Nóra                   4.c osztály (felkészítő pedagógus: Judák-Vas Anikó)

Sipos Kende Györk     4.c osztály (felkészítő pedagógus: Judák-Vas Anikó)

 A második évfolyam továbbjutói:  

Csápek Kornél            2. b osztály (felkészítő pedagógus: Dobszai Ildikó)

Frittman Áron            2. b osztály (felkészítő pedagógus: Dobszai Ildikó)

Tóth András               2. b osztály (felkészítő pedagógus: Dobszai Ildikó)

 

2020. január 28-án került megrendezésre az iskolai forduló. Akik az iskolai fordulóban kiválóan szerepeltek és iskolánkat a területi versenyen fogják képviselni:

2. évfolyamos tanulók: 1. helyezett: Csápek Kornél, 2. helyezett: Frittman Áron, 3. helyezett: Tóth András

4. évfolyamos tanulók: 1. helyezett: Nagy Nóra, 2. helyezett: Sipos Kende Györk, 3. helyezett: Frittman Eszter 

A tavaszi területi fordulók lebonyolítása után a továbbjutó gyerekek az országos fordulón mérhetik majd össze tudásukat, ahonnan  nagyszerű ajándékokkal térhetnek haza, örömet és dicsőséget szerezve ezzel maguknak, osztályuknak, iskolájuknak.

 

 

Gratulálunk és reméljük, hogy az országos döntőn is szurkolhatunk Nektek!

Versenyszervező pedagógus: Judák-Vas Anikó

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram