2021-2027 Erasmus egyéni 11 - Párizs

Feltöltve: 2023. augusztus 28.
Rovat:

Hegyi Gabriella- Párizs, Franciaország

ICT-based Classes: Integrating ICT Tools to the School Curriculum

Bonjour Paris!

IKT továbbképzés a francia fővárosban

Párizsi továbbképzésem alkalmával igazán megtapasztalhattam, hogy mit jelent az Európai Unió polgárának lenni, hiszen a képzőintézményem és trénerem török származású volt, a kurzus munkanyelve angol és mindez Európa szívében, a gyönyörű Párizsban került megrendezésre. A tanfolyam 2023.augusztus 8. és 12. között zajlott és témája az információs és kommunikációs technikák tantermi alkalmazása volt (ICT-BASED CLASSES: INTEGRATING ICT TOOLS TO THE SCHOOL CURRICULUM). Ami igazán megfogott ebben a továbbképzésben az a gyakorlatiasság volt, hiszen diákként minden információhoz és adathoz csak egy-egy alkalmazás segítségével juthattam hozzá. 

Izgalmasan kezdődött a hetünk, mivel egy montmarti kincskereső alkalmazás segítségével tudtam meg, pontosan hol találkozom először a többi résztvevővel. Miután fel- és megismertük egymást, következett az igazi csapatmunka. A kincskeresés állomásait együtt végiglátogatva és ott különböző feladatokat megoldva, jutottunk el trénerünkhez. A tanfolyam hasonlóan is zárult, hiszen interaktív módon a Luxemburg kertben tartottuk meg az utolsó órát és a bizonyítványok átadásának ünnepségét, amelyet egy soltvadkerti pálinka megkóstolásával koronáztunk meg (határainkon túlra is eljuttatva térségünk és Magyarország hungarikumainak egy jeles képvselőjét).

A hét folyamán megismerkedtünk a francia iskolarendszerrel, illetve azokkal a 21.századi készségekkel, amelyekre a mai kor gyermekének szüksége van, hogy sikeres legyen a munkavállalók világában. Elszomorító volt azonban azoknak a „digitális betegségeknek” a megismerése, amelyben gyermekeink már napjainkban is szenvednek az általuk használt és az őket „bombázó” számtalan alkalmazás következtében. Délelőttönként a kurzus előtt lehetőségem nyílt megismerni és meglátogatni Párizs csodáit. Mivel újra beülhettem egy kicsit az iskolapadba és diákként éltem a napjaimat, természetesen ellátogattam a Disneylandbe is, hogy újra „gyerek” lehessek. Remélem diákszemmel átélve Párizst át tudom adni tanítványaimnak a tudást, amit e hét alatt szereztem és a tanult alkalmazásokkal érdekesebbé és élvezetesebbé tudom tenni a nyelvtanulást.

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram