2021-2027 Erasmus egyéni 2 - Párizs

Feltöltve: 2024. március 4.
Rovat:

Szabadiné Viszmeg Erzsébet, Szűcsné Martin Erika - Course and contact seminar in Paris

Partnerkereső szeminárium Párizsban

Iskolánk 2015 óta rendszeresen sikeresen részt vesz az Erasmus+ projektben. Talán ennek is köszönhető koordinátorunk, Szűcsné Martin Erika magas színvonalú munkája mellett, hogy meghívást kaptunk a Course and contact seminar in Paris című rendezvényre a párizsi Dán Kulturális Központba. Iskolánkat 2 személy képviselhette, a pályázatokért felelős személy és a vezetőség egy tagja. A programot két dán iskola szervezte, a résztvevő 115 pedagógus pedig 66 intézményt képviselt 16 országból. A fő célkitűzés az volt, hogy a résztvevők megismerhessék egymást, és mindenki megtalálja azokat a partnereket, akikkel a későbbiekben együtt tud majd dolgozni. Az utolsó napon iskolalátogatásra is nyílt lehetőségünk. Egy olyan különleges francia iskolát mutattak be nekünk az odajáró diákok aktív közreműködésével, amelyben négy szekció keretében valósítják meg az interkulturális nevelést: angol, arab, kínai és brazil szekcióban. A hivatalos programnak részét képezték kulturális események is. Az első nap este városnéző hajókázásra vittek bennünket a Szajnán, a második nap záróprogramja pedig egy dán zenekar koncertje volt.

A nagyon kevés szabadidőnkben pedig igyekeztünk eljutni néhány nevezetességhez. Nekem régi álmom volt Versaillesbe ellátogatni, a hazautazás előtti nap délutánján ez is sikerült.

Mondhatnánk: Párizs megér egy misét! Most sem csalódtunk, a város szépsége, hangulata magával ragadott bennünket a rövid idő ellenére is.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a tartalmas programon.

Képek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram