2021-2027 Nyolcadikos diákok csoportos mobilitásai Portugáliában

Feltöltve: 2024. június 17.
Rovat:

2024. május 26. és június 2. között iskolánk 24 végzős tanulója 3 kísérő tanárral (Dudásné Kovács Erika, Szabadiné Viszmeg Erzsébet és Szűcsné Martin Erika) Portugáliában, Bragában vett részt két különböző témájú projektben. Egyik csoport témaköre a környezeti fenntarthatóság, a másiké IKT eszközök és kultúra volt, amit portugál diákokkal közösen dolgoztak fel angolul.

A lelkes felkészüllés után vasárnap hajnalban izgatottan indult útra a csapat, hogy az első nap már kulturális programon vegyen részt: Braga főbb látnivalóival (Sameiro, Bom Jesus do Monte) ismerkedjen. Hétfőtől az Agrupamento de Escolas Alberto Sampaio nevű iskola adott otthont a projektjeinknek. Változatos munkamódszerekkel dolgoztak tanulóink a témákban a portugál diákokkal, közülük többükkel a szabadidős programokon is találkoztak és a hét folyamán számos barátság kezdődött el. A tartalmas projektekben tanultak a biztonságos internethasználatról, a közösségi média veszélyeiről, az invazív és őshonos növényekről, a környezeti fenntarthatóságról. Ezek mellett a portugál kultúrába is betekintést nyertek a diákok: hajókáztunk Aveiro-ban, voltunk Guimarãesben és Portóban is. A nyolcadik napon fáradtan, de sok élménnyel tértünk haza.

Harmadik évben veszünk részt diákok csoportos mobilitásában. A projektben tanulóink nem csupán nyelvi készségei fejlődnek, de kulturális ismereteik is bővültek, valamint számos személyiség fejlesztő hatását is érzékeljük: önállóbbak lettek, magabiztosabbá váltak. A projektbe hátrányos helyzetű tanulókat is bevontunk az esélyegyenlőség megvalósításának érdekében.

Szűcsné Martin Erika

koordinátor

Képek

Prezentáció 1

Prezentáció 2

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram