Erasmus egyéni 2

Feltöltve: 2022. március 24.
Rovat:

Szabadiné Viszmeg Erzsébet, Split, Horvátország

Professional Orientation in Education

 

Az Erasmus+ program keretében iskolánk még 2019-ben sikeresen pályázott „Új kihívások a 21. századi oktatásban” című projekttel. A program keretében 2021. július 18-29. között Splitben jártam a „Professional Orientation in Education” című nemzetközi tanártovábbképző kurzuson. Lehetőségem nyílt nemzetközi tapasztalatokat szerezni ebben a témában a spanyol-görög-holland- szlovén-román és horvát pedagógusokkal való közös munka során.  Különböző nézőpontokból közelítettük meg a témát, és azt tapasztaltam, hogy más országokban is hasonló trendek bontakoznak ki. A globalizáció hatására például minden országban szinte azonos területeken alakultak ki hiányszakmák. A program során sokat dolgoztunk csoportban, ez biztosította a kapcsolatok kiépítését, a nyelv gyakorlását, lehetőséget adott a tudásmegosztásra is.

Szabad időmben megismerkedtem Split és környékének gazdag történelmi értékeivel, különösen nagy benyomást tett rám Split óvárosa, amely Diocleciánusz császár palotájaként ismert.  Magánemberként Horvátországot általában a tengerpartja miatt keressük fel, de a tapasztalataim alapján Split környékét jó szívvel ajánlom alaposabb felfedezésre is.

Például én is felkerestem a magyar vonatkozású emlékhelyeket is, jártam például Trogírban, ahova IV. Béla királyunk menekült a tatárjárás idején.

Egyéni beszámoló

pek

Prezentáció

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram