Erasmus egyéni 5

Feltöltve: 2022. április 27.
Rovat:

Csiszár Katalin, Dublin, Írország

21st Century Teaching: Competence Based Education, Soft Skills and Creativity

 

Az Erasmus+ pályázatnak köszönhetően Dublinban vehettem részt egy kéthetes tanárképzésen, melynek a címe:21st Century Teaching: Competence Based Education, Soft Skills and Creativity (21.századi tanítás: kompetencia alapú oktatás, soft készségek és kreativitás).

Nagyon sokan, akik a 21.századi oktatásról gondolkodnak elsősorban a technológia előtérbe helyezését tekintik a modernség jeleként. Ha azonban csak erről lenne szó, akkor hamarosan átvennék a pedagógusok munkáját a számítógépek. Mi az, amit egyre hangsúlyosabban kell tanítanunk, hogy gyermekeink megállják a helyüket ebben a rettentően gyorsan fejlődő világban? Az együttműködést, kommunikációt, rugalmasságot, jó szervezőkészséget, érzelmi intelligenciát, kreativitást, kritikus gondolkodást és a logikus gondolkodás készségét, vagyis az úgynevezett soft skilleket. A továbbképzésen számtalan ötletet kaptam, hogy ezeket a készségeket, hogy fejleszthetem a tanórákon vagy akár online oktatás keretében. Csoportunkban általános iskolai tanároktól egészen egyetemi oktatókig voltak pedagógusok, mindenki rengeteg jól bevált programot, alkalmazást hozott otthonról magával, melyet trénerünk sok újdonsággal egészített ki, így ismét jó néhány új online felülettel, játékos feladattal találkozhatnak majd diákjaim a következő hónapokban. A két hét alatt lehetőségem volt az iskolánkat bemutatni és az általunk alkalmazott tanulásszervezési módokat ismertetni. Sok pedagógus figyelmét felkeltette iskolánk sokszínűsége és a jövőben szeretnének ellátogatni hozzánk, tanulni tőlünk.

Egyéni beszámoló

pek

Prezentáció

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram