Azt mondja Sionnak: Istened uralkodik!...

Feltöltve: 2023. február 10.
Rovat:

Milyen kedves annak az érkezése, aki örömhírrel jön a hegyeken át! Békességet hirdet, örömhírt hoz, szabadulást hirdet. Azt mondja Sionnak: Istened uralkodik! (Ézs 52,7)

Sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. (Ef 6,15)

Amikor ötödikben töriből az ókorról tanulunk láthatunk képeket római katonákról. A ruházatuk a következő: sisak, kard, pajzs és a lábukon egy hosszsúszárú szíjjakból álló saru. Ebben a saruban gyorsan tudtak mozogni, de hosszan állni is. Pál apostol a saruval ezzel az ismerős képpel fejezi ki (Ismerős kép, hiszen abban a korban élt, mindennap láthattak az emberek római katonát). hogy öltsük magunkra, vegyük fel a békességet, béküljünk ki a társainkkal, ne veszekedjünk ne háborúzzunk. Ahogyan Isten is megbékélt, megbocsátott az embernek Jézus Krisztus kereszthalálával, mi emberek is tanuljunk meg megbocsátani, mert csak így lehetünk egy közösség, egy keresztény gyülekezet. Ezt hirdessük, ebben mutassunk példát mindenkinek.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram