„A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát, a homály földjén lakókra világosság ragyog.” (Ézs 9,1)

Feltöltve: 2024. május 23.
Rovat:

„A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát, a homály földjén lakókra világosság ragyog.” (Ézs 9,1)

„Amikor ezt [a csillagot] látták [a bölcsek], igen nagy volt az örömük. Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt.” (Mt 2,10–11)

A mai napra szánt Ószövetségi igénk arról beszél, hogy mit jelent a világ számára Jézus születése. Az egyik legszebb messiási prófécia. A nép mi vagyunk, akik sötétségben járunk, a világosság pedig Jézus, aki több mint kétezer évvel ezelőtt Isten Fiaként megszületett. Benne a távoli Isten lépett közel hozzánk. Isten féltő szeretete és kegyelme fényt árasztott a világra, benne a mi életünkre. Ma amikor a világ távolodni látszik Istentől, inkább a sötétségben jár, mert nem az Ő útmutatásai, törvénye szerint él szeretetben, hanem a békétlenség az úr, még fontosabb feladata a benne hívőknek, hogy életével megmutassa, jobb Isten akarata szerint élni, mert ahol Jézus lakik a szívekben ott a szeretet az első és nem a veszekedés, gyűlölködés, egymás bántása. Legyen ismét fény a sötétségben!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram