A reménység Istene pedig töltsön be titeket...

Feltöltve: 2023. május 31.
Rovat:

Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. (Zsolt 30,12)

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által. (Róm 15,13)

Remény. Ha megkérdeznélek benneteket, hogy mi a remény valószínűleg valami olyasmit mondanátok, vágyakozás valaminek a beteljesülésére. Isten igéje szerint a remény egy bizalom teljes várakozás. Az ember életéből nem hiányozhat a remény. De mi jellemzi a reménységet? A hívő nem valamiben, hanem valakiben reménykedik. Mindenkinek szüksége van arra a reménységre amiről Biblia beszél, melyet a Szentlélek közvetít azok felé akik Jézusban hisznek. A reménység mindig harc, harc a saját hitetlenségünkkel, hogy ne kételkedjem, hanem biztos legyek abban, hogy Ő nem feledkezik el rólam, hogy Ő mindig ugyan az a szerető Isten akinek megismertem. Akinek a szíve mindig szomorú azon a reménytelenség uralkodik, viszont akinek a szívében reménység van, az átéli azt, amit a mai igében olvastunk: „a reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel”

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram