Áldott, aki az ÚR nevében jön! (Zsolt 118,26a)

Feltöltve: 2023. november 8.
Rovat:

Áldott, aki az ÚR nevében jön! (Zsolt 118,26a)

Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében... (Jn 1,12)

Mit jelent a szó: család? A család szó kapcsán egységes jogi definíció nem adható. Több megfogalmazás is létezik a meghatározására, mindegyike azt hangsúlyozza, hogy a család olyan emberek csoportja, akiket meghatározott kötelék fűz össze. Ez a kötelék házassággal, leszármazással (a családba születés), illetve örökbefogadással jön létre. Jézus korában Izrael népe azt gondolta, hogy ők Ábrahám vérszerinti leszármazottai, vérszerinti utódok. Ezt igazolandó, a Bibliában sok helyen olvasunk úgy nevezett nemzetségtáblákat, például Máté evangélium első fejezete is ezzel kezdődik. Akkor még úgy gondolták, hogy Ábrahám hitét is örökölték, vagyis Isten leszármazottai, örökösei. A vallás, a szokások örökölhetők, de a hit nem. Isten megismerésére mindenkinek egyénileg kell eljutnia, vagyis ha szívedbe fogadod Jézust, hagyod, hogy változást hozzon az életedbe, akkor általa Isten gyermekévé, családjának tagjává válsz te is.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram