Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük,...

Feltöltve: 2024. március 18.
Rovat:

„Jaj azoknak, akik jogtalan rendeleteket hoznak, és irataik csak terheket rónak ki. Mert elnyújtják a nincstelenek perét, megfosztják jogaiktól népem szegényeit.” (Ézs 10,1–2)

„Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták.” (Mt 7,12)

Ha körbe nézünk magunk körül láthatjuk, hogy az emberek között milyen hatalmas feszültség van, mogorvák, undokok vagyunk egymással Sajnos a gyerekekre is egyre jellemzőbb. Ezen egyetlen egy dologgal változtatni tudunk. Mielőtt bármit mondanál, írnál a másiknak, gondolj bele abba, milyen lenne, ha te állnál magaddal szembe, te kapnád az a goromba, bántó szavakat, téged kritizálnának. Ha neked rosszulesne, a másiknak is rosszul esik. „Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük” mondja a Bibliánk. Ha mindenki így tenne, a szeretet nyilvánulna meg szavainkban, cselekedeteinkben, bearanyoznánk egymás napjait. Szebb lenne az életünk.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram