Az egész sokaság örült mindazoknak a csodáknak,...

Feltöltve: 2023. október 5.
Rovat:

Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az ÚR Izráel házának tett, mind beteljesedett. (Józs 21,45)

Az egész sokaság örült mindazoknak a csodáknak, amelyeket ő [Jézus] vitt véghez. (Lk 13,17)

A csodák. Például a félelmetes, viharos tenger lecsendesítése, a gyógyítások, a sokezer ember megvendégelése. Melyeken keresztül segített az embereknek, mind Isten dicsőségét erősítették és egyben bizonyították, hogy Ő valóban az akinek mondja magát, Ő az Isten Fia.

Minden csodán és jelen keresztül, mellyel az Úr közvetlenül is segítette embertársait, Isten dicsőségét öregbíttette, és egyben bizonyította általuk, hogy Ő pontosan az, Akinek mondja magát, vagyis Isten Fia. A kérdés csupán az: Tudunk-e ezeknek a csodáknak a részesei lenni? Tudunk-e örülni, ha valami jó történik körülöttünk? Észre tudjuk-e venni, az Úr cselekedeteit szívünkben? Vagy csak a negatív híreit halljuk, a rosszat látjuk meg és fásultan bámulunk bele a Világba.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram