Az ő [Krisztus] sebei által gyógyultatok meg.

Feltöltve: 2023. október 2.
Rovat:

Olyan lesz a sápadt hold fénye, mint az izzó nap fénye, az izzó nap fénye pedig hétszeres lesz, a nappali fény hétszerese azon a napon, amikor az Úr bekötözi népe sérülését, és meggyógyítja a rajta ejtett sebet. (Ézs 30,26)

Az ő [Krisztus] sebei által gyógyultatok meg. (1Pt 2,24b)

Péter apostol korának rabszolgáihoz szól, akiket nem védett semmilyen törvény, gazdáik azt csinálhattak velük amit akartak. Levelében az igazságtalanságról és a meg nem érdemelt szenvedésről, méltatlan bántalmazásról ír. Péter mint egy pszichológus, mint egy lelkigondozó fordul, hozzájuk, hogy segítsen feldolgozni az igazságtalan szenvedéseket. Ma is vannak az életünkben olyan helyzetek, amikor igazságtalanul bánnak velünk, amikor kiszolgáltatottá válunk. Mindenki tapasztalt már ilyet. Ilyenkor az első reakciónk, hogy védekezni, visszatámadni kell. Ebben a helyzetben állítja Péter apostol Jézus példáját elénk: „példát adott nektek, hogy az ő nyomdokait kövessétek: ő nem tett bűnt, álnokság sem hagyta el a száját, mikor gyalázták, nem viszonozta a gyalázást; amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta ezt arra, aki igazságosan ítél.” Jézus példáját követve igazságtalanságra ne igazságtalanság legyen a válasz, ha nem továbbra is azt tedd, ami Isten szemében helyes, ami jó és Rá bízd az igazság érvényre juttatását.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram