Az ÚR ezt mondta Jákóbnak: Mert én veled vagyok,...

Feltöltve: 2023. március 2.
Rovat:

Az ÚR ezt mondta Jákóbnak: Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhova mégy, és viszszahozlak erre a földre. (1Móz 28,15a)

Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt. (1Thessz 5,24)

A felolvasott ószövetségi igeszakasz ismét mindenki számára ismerős bibliai történet főszereplője: Jákob. Jákob Izsák fia, Ézsau ikertestvére. Sokféleképpen láhatjuk őt, de leginkább olyan embernek mint magunk. Erősnek, gyengének, szegénynek és jómódúnak és egy csomó lelki teherrel a szívében amiket helyre kell tenni. Hiszen olyan fontos volt számára az atyai áldás, hogy még csalni is képes volt érte. Ezért el kellett hagyni a családját, úgy érezte teljesen egyedül maradt és nincs is jövő a számára. Mi is számtalanszor érzünk így, azért, hogy elérjünk valamit, amit nagyon szeretnénk, igyekszünk, erőlködünk, áldozatokat hozunk, aztán történik valami ami miatt minden semmivé válik. Mi sem látjuk a jövőnket. De mint, ahogy Jákob számára is megérkezett a válasz, úgy érkezik meg a mi életünkbe is az, ami jövőbe mutat, megtisztítja a múltunkat és széppé teszi a jelent is. Ez a válasz nem más mint az Isteni áldás, azt, hogy megőriz, nem hagy el, mert mindig velünk van nehézségben, boldogságban, gazdagságban, szegénységben.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram