Az ÚR pedig ezt mondta nekem: […]

Feltöltve: 2023. február 2.
Rovat:

Az ÚR pedig ezt mondta nekem: [...] gondom van rá, hogy igémet beteljesítsem. (Jer 1,12b)

Jézus mondja: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. (Mt 5,17)

Szerintem mindenki ismeri a közel száz éves Ábrahám és felesége történetét. Ígéretet kapott Ábrahám, hogy utódainak száma nagyon sok lesz. Azért érdekes ez az ígéret, mert ennyi idősen még nem volt egy gyermekük sem. Sára jót is nevetett ezen, hiszen az eddigi tapasztalatuk szerint erre nem volt semmi esély. A lelkünkben küzdött az élet törvényszerűsége és a hit, a bizalom. Ábrahám hite erős volt, bízott abban, hogy Isten teljesíti ígéretét. Mert mikor is szakad meg a bizalom? Ha valaki nem tartja meg azt, amit ígért, vagy olyat mondott, amiről kiderül, hogy nem igaz. De Isten teljesítette az ígéretét, Ábrahámnak és Sárának sok utóda született. Ez csupán egy történet a sok közül, ahol Isten bizonyosságot ad a számodra, nyugodtan bízz benne, mert gondja van rá, hogy teljesítse igéjét.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram