Azután megáldotta Isten a hetedik napot, és megszentelte azt,...

Feltöltve: 2023. december 12.
Rovat:

Azután megáldotta Isten a hetedik napot, és megszentelte azt, mert azon pihent meg Isten egész teremtő és alkotó munkája után. (1Móz 2,3)

És Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. (Fil 4,7)

Szenteld meg az ünnepnapot! Hívja fel Isten a figyelmünket Isten a harmadik parancsolatban. De mégis mit jelent ez? Luther Márton azt mondja: „Az ünnepnapot megszentelni annyit jelent, mint azt szentnek tartani". „És mit jelent valami napot szentnek tartani?" Semmi egyebet, mint. megszentelt beszélgetést, cselekedeteket s életet folytatni". Mert magának a napnak nincs szüksége megszentelésre, hiszen az már magában szentül teremtetett! Isten azonban azt akarja, hogy az neked legyen szent. Rajtad fordul meg tehát, hogy szent lesz-e ez a nap, vagy szentségtelen, aszerint, amint szent vagy szentségtelen dolgokat végzel azon. Mi módon megy már most végbe ez a megszentelés? Nem úgy, hogy a kályha mellé ülünk és testi munkát a világ minden kincséért sem végezünk: sem úgy hogy koszorút teszünk a fejünkre s felöltjük legszebb ünneplőruhánkat, hanem mint mondám úgy, hogy Isten igéjével foglalkozunk s magunkat abban gyakoroljuk.” Tehát az ünnepeink legmélyebb értelme az Isten előtti megállásban rejlik. Ezt éld, érezd meg ebben az ádventi időszakban. Tudj megálln!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram