Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. (Ézs 55,8)

Feltöltve: 2023. november 17.
Rovat:

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. (Ézs 55,8)

Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten „erőtlensége” erősebb az emberek erejénél. (1Kor 1,25)

Nincs…..

Mi nincs?

Tudod….

Nem, Nem tudom mi nincs. Mond már meg!

Szerintem nincs Isten, vagy, ha van is engem nem hallgat meg, hiába imádkozom.

Ismerős a párbeszéd, gondolatmenet? Ha Isten bármit megtehet, de még sem teszi azt, amit mi szeretnénk, hiába kérjük. Ilyenkor nehéz a szívünk. De gondolkodjunk egy kicsit közösen. Lássuk hogyan is üzen nekünk az igéken keresztül, talán ez segít megérteni és lelkünk ismét megnyugszik.

  1. Azért mert nem látom, vagy éppen nem érzem Isten munkálkodik. Amit látok, az nem minden, ami történik. A múltbeli tapasztalataim emlékeztetnek arra, hogy nem mindig látom Istent munkálkodni a nehéz időm közepette. Ezt Ézsaiás próféta a következőképpen írja le: „Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál. Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.”
  2. Ha nem avatkozik be azonnal, még nem azt jeleni, hogy nem hallgat meg, vagy elfordult tőlem: „Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul.” (Jeremiás siralmai 3. fejezet 22-23 verse)
  3. Megkapod a választ, ha nem is azonnal és nem azon a módon ahogyan te gondolod. „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott” (Pál levele a Rómaiakhoz 8. fejezet 28. verse)

És ez csak néhány üzenet azok közül, melyeket a Bibliában olvashatunk. Nyisd ki a szíved, keresd meg, számodra, hogyan mutatja meg Isten az Ő hatalmas szeretetét, mely mindig, mindenütt veled van, még a nehéz pillanatokban is!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram