Búvárkodó harmadikosok

Feltöltve: 2013. március 7.

Búvárkodó harmadikosok

Soltvadkert múltjában, jelenében búvárkodtak több mint egy hónapon keresztül  a harmadikos diákok.

A Lakóhelyünk projekt témái megmozgatták a fantáziánkat,a kutatómunkáinkba bevontuk szüleinket és nagyszüleinket is. Igazi izgalmas feladatokat oldottunk meg, elmélyültünk városunk történelmében. Annyi mindent tanultunk, hogy akár idegenvezetőként kalauzolhatnánk az ideérkező vendégeket. Először mi is elindultunk a legrégebbi épületeink felé.

A Lukács kúria, az ősrégi templomok, Kápolna megismerése után gyönyörű köztéri szobraink is az ősöknek, a hősöknek tisztelegnek. A hagyományápolás összekapcsolja a múltat a jelennel. A projekt alatt tanultunk énekeket, táncokat, ismerkedtünk a Borlovagrend céljaival.  Vendégeinket is elvinnénk  az egyre  híresebb borászatainkba,cukrászdánkba,múzeumainkba. Természetesen a tanösvényen körbesétálnánk a vízcsepp alakú tavunkat. Nekünk is nagy élmény volt a kilátó tetejéről megcsodálni a vízen lebegő hattyúkat.

 Megmutatnánk modern műanyagüzemeinket, ahol sok soltvadkerti ember talál munkát.

Láttuk az újrahasznosítást is. Számunkra nagyon fontos a környezetvédelem , ezért is gyűjtjük szelektíven a hulladékot. Tudjuk, hogy Földünket nem a nagyapáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön! Mi a jelenben élő diákok vagyunk a jövő kulcsa. Fantasztikus volt amikor a város kulcsát mindannyian a kezünkbe vehettük !

Az eltelt időben összekapcsolódott a múlt, a jelen és a jövő. Gyönyörű tablók, munkáinkból készült könyvek őrzik az emlékeinket. Király volt ez a projekt ! Köszönjük vendéglátóinknak, városunk vezetőinek ,családunknak, tanítóinknak, hogy ennyi élménnyel  és tudással gazdagodhattunk !

Büszkék vagyunk,hogy Soltvadkerten élünk !

                                 3. évfolyam tanulói                  

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram