Tájékoztatás az iskolai szoftverek használatáról

Belépéshez kattintson a logóra!

 

 

Tisztelt Szülő!
Ahhoz, hogy az intézményünk a Microsoft Teams programot használhassa, az Oktatási Hivatalnál kellett beregisztrálni a tanulókat. A regisztráció során a tanulók az OM azonosítójuk alapján kapták meg a „…@sulid.hu” email címeket, melynek következményeként minden résztvevő számára ingyenesen elérhetővé vált a jogtiszta Office 365 szoftver. Ez a szoftver 4 gépre és egy telefonra telepíthető. A mostani átállással maradt a Microsoft Teams rendszer az Office 365 szoftverhez kapcsolódóan, így továbbra is jogtisztán és ingyenesen használhatják az érintettek az Office alkalmazásokat (benne a Word, Excel, PowerPoint, stb., valamint a OneDrive 1 terra tárhellyel).
Egy oktatási intézmény, köztük a mi iskolánk is csak jogtiszta szoftvereket alkalmazhat, s szükség esetén meg is vásároljuk azokat. A tanulóinktól, s rajtuk keresztül a szüleiktől tehát csak olyan szoftverek használatát kérjük, várjuk el, mely számukra is jogtiszta és ingyenes.

Tisztelt Diákok és Szülők!
A tantermen kívüli oktatásban, a digitális eszközök használata jelentősen megnövekedett. Ezzel együtt sajnos a digitális bűncselekmények (személyiségi jogok megsértése, bántalmazás) lehetősége is nagyobb teret nyert. Ezúton is szeretnénk mindenki figyelmét felhívni az informatikai eszközök etikus használatának szabályaira, azok betartásának fontosságára. Egyik legfontosabb dolog a személyiség tisztelete és védelme. Azaz:

  • A Teams felületet tanulásra használjuk!
  • A Teams felületen keresztül sem sértegetünk senkit!
  • Videós órákról felvételt készíteni csak a tanárral történő egyeztetéssel lehet!

Engedély nélkül készített felvétel továbbítása másoknak, személyek zaklatása, lelki bántalmazása bűncselekménynek minősül, s rendőrségi büntető eljárást von maga után!
Tiszteljük, segítsük egymást! Keressük és leljük meg a másoknak sem ártó örömöket mind a valós, mind a virtuális közösségi életben!

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram